· 

Angermannastuga

Angermannastugan

Angermannastugan vakantiewoning die al rond 1750 gebouwd is
Angermannastuga in Nyland in de herfst

Omgeving

Omgeven door meren en bossen

Het huis

dit huis staat al eeuwen in Nyland. Het is prachtig geschenk aan het nageslacht. 

 

Västernorrland

Wij emigreerden naar Zweden en kwamen in de provincie Västernorrland terecht. Een paar Mil buiten Sollefteå was ons eerste huis. 

De provincie had onze interesse gekregen vooral door de voorlichting van de gemeente Sollefteå. Met hun hulp werd de emigratie mogelijk. Daarvoor ben ik voor Helena Eriksson van de gemeente nog altijd dankbaar. 


In de herfst van 2012 bezocht ik dit huis voor het eerst. Het is een prachtig vakantiehuis in Nyland, gemeente Sollefteå. Het is gebouwd rond 1750 en alle oude details zijn in dit huis nog bewaard gebleven. Het huis neemt je als het ware mee naar het verleden. Gelegen aan de rand van het bos op een heuvel met vlakbij kleinere en grotere meren. 

De keuken is nog voorzien van een echte vedspis, dus koken hebben we dan ook op hout gedaan. Het huis zelf is een museum op zich en biedt de reiziger alles waar men behoefte aan heeft. Voor mij was het een verademing. Afgelegen, maar toch met wel wat mensen in de buurt, de bus kwam er zelfs nog langs. Gewoon op adem komen van alle ellende van de afgelopen tijden. Het was dan ook daar dat ik mijn besluit begon te vormen om definitief te scheiden. Geen eenvoudig besluit, maar wel een noodzakelijk besluit. 

Een huis vol verborgen schatten. De zolder was nog geheel in oude stijl, net als veel van de kamers. Hoewel er wel elektriciteit was aangelegd, was dat eigenlijk de enige luxe die het huis kent. Het heeft haar opkamers nog bewaard zoals die in het verleden zijn ingericht. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0
Wandelbordjes in Zwitserland
Sacco, Giornico, Tessin, Zwitserland, foto 2009

In principe komen al mijn foto's voor verkoop in aanmerking, zelfs als ze niet of nog niet in de webshop staan. U kunt altijd aanvragen doen voor foto's op plexiglas of aluminium en andere toepassen, ook kunt u specifieke routebeschrijvingen, huttenbeschrijvingen etc aanvragen. Momenteel is mijn bedrijfsactiviteit vrijwel nul vanwege ziekte. Ik ben momenteel dus niet meer belastingplichtig. Denk daaraan als u iets wilt bestellen. Leverantietijden kunnen toenemen. 

 

Deze webshop/site is aan veranderingen onderhevig, ik raad u aan om zo nu en dan terug te komen om te zien hoe ver ik ben gevorderd. /Under construction! Updates almost every week. Especially working to get all the mountain cabins in Switzerland ready for the summer holiday!

 

Voorheen   http://celesta.roger-leunissen.nl/ Originally  domain.