· 

Saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes op zijn Zweeds

Ingrediënten

Ingrediënten voor de saucijzenbroodjes:

 • koop vierkante plakjes smördeg, bijvoorbeeld bij de ICA of in Nederland bij de AH
 • 250 gram elandenvlees
 • 150 gram varkensspek "sidfläsk"
 • Wildkruiden
 • zout en peper
 • 2 eieren
 • twee grote eetlepels griekse joghurt, mag ook turkse zijn
 • paneermeel
Mini sauzijsebroodjes
Mini sauzijsebroodjes gemaakt met smördegrol

Voorbereiding

 • Maal met de vleesmolen het elandenvlees en het varkensvlees tot een fijn gehakt. 
 • Doe het gehakt in een schaal en voeg de wildkruiden toe, eventueel extra zout en peper
 • Voeg een ei toe
 • Voeg de Griekse joghurt toe
 • Voeg paneermeel toe

Meng de ingrediënten goed door elkaar en laat het geheel tenminste een paar uur op een koele plaats staan. Zelf kies ik ervoor om het gehakt de nacht over te laten staan en het pas de volgende dag te gebruiken. Dit komt de smaak van het gehakt absoluut ten goede!

Waarvoor Griekse joghurt? Omdat deze dikker is als normale joghurt en ook wat vetter. Wilt u toch liever iets minder vet, dan kan u voor de Turkse joghurt kiezen. 

 

Neem vlak voor u de saucijzenbroodjes wilt gaan eten het gehakt uit de koeling. Ik zelf gebruik diepvries smördeg dat na enkele minuten bruikbaar is. 

Leg een plakje smördeg op de deegmat. Neem een tiende deel van het gehakt en maak hier een rolletje van. Bestrijk de randen van het smördeg plakje met eigeel zodat u het straks dicht kun "lijmen". Vouw het plakje deeg dicht. Druk eerst de lange kant goed aan, daarna de kopse kanten. Leg het broodje op een bakplaat met bakpapier. Maak zo uw tien saucijzenbroodjes. 

 

Alternatief:

Koop een rol smördeg. Deel deze door midden en deel het gehakt ook door midden. Maak twee rollen gehakt welke u op het smördeg legt. Daarna op dezelfde wijze dichtplakken met eigeel zoals hierboven beschreven. Leg de twee rollen op een bakplaat en snijdt ze in stukjes van ca 3 cm. 

 

Volg de instructies van het deeg voor de warmte van de oven en de baktijd. Na afloop van de baktijd de warmte afsluiten en de saucijzenbroodjes nog 10 minuten in de dichte oven laten staan. Daarna kunt u de broodjes uit de oven nemen en warm serveren. 

Sauzijsebroodjes
Grote sauzebroodjes van vierkante lapjes smördeg

Reactie schrijven

Commentaren: 0
Wandelbordjes in Zwitserland
Sacco, Giornico, Tessin, Zwitserland, foto 2009

In principe komen al mijn foto's voor verkoop in aanmerking, zelfs als ze niet of nog niet in de webshop staan. U kunt altijd aanvragen doen voor foto's op plexiglas of aluminium en andere toepassen, ook kunt u specifieke routebeschrijvingen, huttenbeschrijvingen etc aanvragen. Momenteel is mijn bedrijfsactiviteit vrijwel nul vanwege ziekte. Ik ben momenteel dus niet meer belastingplichtig. Denk daaraan als u iets wilt bestellen. Leverantietijden kunnen toenemen. 

 

Deze webshop/site is aan veranderingen onderhevig, ik raad u aan om zo nu en dan terug te komen om te zien hoe ver ik ben gevorderd. /Under construction! Updates almost every week. Especially working to get all the mountain cabins in Switzerland ready for the summer holiday!

 

Voorheen   http://celesta.roger-leunissen.nl/ Originally  domain.